پروستات Prostate غده بسیار مهمی است در بدن مردان که در مردان زیر پنجاه سال در صورت سالم بودن معمولاً به اندازه یک گردو است و وزن آن حدود ۰.۷۵ اونس است.
یکی از کارهای مهم پروستات جداسازی مایعات مغذی برای تغذیه اسپرم و حفاظت از اسپرم است. پروستات منی را از کیسه بیضه به سوی مجرای ادرار روانه می کند. به عبارت ساده تر، نقش مهمی در بیرون ریخته شدن مایع منی و بچه دار شدن دارد. پروستات با انقباض خود حالت چسبندگی را در مایع منی ایجاد می کند. همچنین زمانی که عضلات پروستات منقبض می شوند ادرار با سرعت پایین تری دفع می شود.
این غده بین سنین 40 تا 45 سالگی شروع به بزرگ شدن میکند در بعضی مردان این افزایش وزن ناچیز است و در برخی دیگر تا 100 یا 200 گرم، حتی بیشتر هم افزایش وزن داشته باشد. روند رو به رشد پروستات الزاماً بیماری نیست اما در صورت اختلال در دفع ادرار به متخصص اورولوژی مراجعه کنید.
چندین بیماری تاثیرگذار بر پروستات شامل :
نشانههای انسدادی معمولاً زودتر خودشان را نشان میدهند و عبارتند از: تکرر ادرار، احتباس ادرار، کاهش قطر و فشار جریان ادرار و قطره قطره شدن انتهای ادرار. در واقع این علائم ناشی از تورم پروستاتاند. در معاینهٔ بالینی تورم پروستات با TR قابل بررسی است. سونوگرافی به شناسایی بیماری کمک میکند. همچنین استرس و اضطراب ممتد میتواند بر روی دستگاه تناسلی (پروستات) تأثیر بگذارد و باعث بروز بیماریهای رافع شود نمونههایی از این بیماریها که منشأ آن استرس و اضطراب و ناراحتی ممتد است عبارت است از: بیحسی به ارتباط جنسی اختلال در نعوظ- بیحسی در ناحیه آلت و دستگاه تناسلی اختلال نامتناوب
برای پیشگیری از بیماری های پروستات بهتر است موارد زیر را رعایت کنید